PIKKULINNAN PÄIVÄKOTI

Pyöreäsuontie 28    90420 Oulu    ☎ 044 5523152

ESITTELY YHTEYS-
TIEDOT
ESIOPETUS PÄIVÄHOITOON HAKEMINEN JA MAKSUT HENKILÖ-
KUNTA
TOIMINTA-
SUUNNITELMA

HENKILÖKUNTA

Pikkulinnassa työskentelee kaksi lastentarhanopettajaa, neljä lastenhoitajaa ja lähihoitajan pätevyyden omaava päiväkotiapulainen. Taustamenoissa hyörii "rehtorimme" Minna, jonka toimisto on periaatteessa Vekaralinnassa, mutta hyvin usein myös liikkuvassa muodossa, hoitelemassa kaikenmoisia asioita.  Minnan saattaa siis bongata, vaikka maitokorin kanssa kauppareissun jälkeen tai ison paperinivaskan kanssa myös täällä.

 
Vaakunat (3-6- vuotiaiden ryhmä)


Miia, Tytti ja Mikael

Olen Mikael Estabrook vuonna 2007 Oulun Yliopistosta valmistunut Kasvatustieteen kandidaatti (lastentarhanopettaja). Maisterin opinnot odottavat vielä jossain vaiheessa. Perheeseeni kuuluu vaimoni lisäksi kaksi tyttöä ja poika sekä Hertta- koira. Asumme tällä hetkellä Kempeleessä. Sitä ennen olen nähnyt maailman ensi kertaa Lontoossa, josta muutin Tukhomaan ja sieltä Tampereelle, jossa opin ensimmäiset suomenkieliset sanat ja aloitin koulun. Edelleen matkani jatkui Ouluun Kastellin yläasteelle ja lukioon, josta valkolakkini sain 1994. Ensimmäisen ammattini hankin PAOsta Hotelli-, ravintola- suurtalousalalta 1999. Harrastuksiini kuuluvat ulkoilu, liikunta ja seurakuntatyö sekä aikaisemman ammattini myötä opittu ruuanlaitto.

Metsälinnan päiväkotiin pääsin lastentarhanopettajaksi yksikön perustamisesta lähtien v.2009. 2013 syksystä sain vastuulleni Pikkulinnan päiväkodin. 2015 syksyllä palasin takaisin Metsälinnaan, josta nyt takaisin jälleen Pikkulinnaan eskariopettajaksi. Ennen linnapäiväkoteja olin 2 vuotta Oulun kaupungilla lastentarhanopettajana. Lisäkoulutuksina olen suorittanut liikkarikoulutuksen, soveltavan lasten liikunnan ja painivalmentajakursseja sekä metsämörriohjaaja koulutuksen. Viimeisin saatu koulutus on padagoginen johtajuus v.2016

 

Minä olen Tytti Rautio, toimin lastenhoitajana Vaakunoiden ryhmässä. Kotoisin olen Ylitorniolta, mutta asunut jo useita vuosia Oulussa. Olen valmistunut sosionomiksi (AMK) joulukuussa 2007. Sen jälkeen tein  viisi vuotta töitä kehitysvammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien lasten kuntoutus- ja tilapäishoitoyksikössä Oulussa. Työ oli mielenkiintoista ja vaihtelevaa. Erityislasten parista siirryin lastenhoitajaksi Touhula-liikuntapäiväkoteihin Talvikankaalle ja Metsokankaalle, ennen äitiyslomalle jäämistä. Asustelen Oulunlahdessa ja perheeseeni kuuluu mieheni ja kaksi lasta, poikani (s.2013) ja tyttöni (s.2015).

Nautin työskentelystä lasten ja heidän perheidensä kanssa. Näen itseni lasta motivoivana kasvattajana, joka haluaa ajatella jokaisella lapsella olevan jotain hyvää ja voimaannuttavaa itsessään. Lapsen oppimisen kokemuksia tulee tukea ja antaa samalla lapselle tilaa toimia luovasti. Lasta tulee kunnioittaa ja antaa lapselle puheenvuoro. Aikuinen toimii turvana ja syli on pienelle aina avoin. Mukavaa, että olen päässyt osaksi Pikkulinnan hienoa porukkaa!


Olen Miia Rantanen, lastenhoitaja ja työskentelen Pikkulinnassa touhukkaiden Vaakunoiden ryhmässä. Koulutukseltani olen lähihoitaja, suuntautunut koulutuksessani Sairaanhoidon ja Huolenpidon osaamisalaan, valmistuin tammikuussa 2014. Päiväkodissa työskennellessäni sain varmuuden jatkaa vielä opintojani lasten ja nuorten parissa ja suoritinkin lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen osaamisalaopinnot lisänä tutkintooni. Valmistuin keväällä 2016  jonka jälkeen  tulinkin suoraan koulunpenkiltä takaisin töihin Pikkulinnaan.

Aikaisemmalta ammatiltani olen ravintolakokki ja ruokaa tehden vierähtikin useat vuodet kunnes vapaaehtoistyöni kautta heräsi vahva halu ja into hoitotyöhön. Pääkaupunkiseudun vilskeestä, Pohjois-Karjalan kautta muutin perheeni kanssa Ouluun v.2014 kesäkuusssa.

Tykkään kovasti työstäni lasten parissa ja minua onkin sanottu heittäytyjäksi, joka hyppää niin lapsen leikkiin, satuun kuin esitykseenkin, milloin missäkin lapsen antamassa roolissa. Tärkeää minulle onkin saavuttaa lapsen luottamus ja pitää siitä myös kiinni. Antaa lapselle päiväkodissa turvallinen ja virikkeellinen kasvuympäristö, niin leikkiin, kasvuun kuin ihmettelyynkin, toimiva arki jossa lapsi on keskiössä. Tätä työtä saan tehdä moniammatillisessa, iloisessa työyhteisössä jossa minulle parasta päivässä on lapsen ilo!

Olen Kaisa Kaikkonen ja olen Pikkulinnassa ryhmäavustajana. Olen valmistunut lähihoitajaksi lasten ja nuorten koulutusohjelmasta 2005 ja monen kotiäiti - vuoden jälkeen pääsin sitten tänne. Asun viiden lapseni kanssa Heikkilänkankaalla, kokemusta on kovasti siis lasten kanssa olemisesta ja touhuamisesta, vaikka työhistoria onkin suurimmaksi osaksi vanhusten puolelta. Tulen siis kaikenikäisten kanssa hyvin toimeen ja tykkään kovasti monipuolisesta työstäni.


Viirit (1-3- vuotiaiden ryhmä)


Marika, Riikka ja Hanna


Olen Hanna Asmundela-Polo, ja toimin Pikkulinnan päiväkodin vastaavana lastentarhanopettajana. Koulutukseltani olen sosiomomi (amk) ja lisäksi olen suorittanut esi- ja alkuopetuksen perusteet. Eskariopettajankin hommista minut voi siis välillä löytää. Vuosien varrella olen hankkinut myös monenmoista lisäkoulutusta, muun muassa liikuntaleikkikouluohjaajan koulutuksen ja Suomen Ladun Metsämörriohjaaja –koulutuksen. Pikkulinnassa olen työskennellyt vuodesta 2007 alkaen.

Perheeseeni kuuluu aviomieheni ja kolme lasta, joiden kanssa asumme Oulun Iinatissa.

Pikkulinnassa saan tehdä töitä suloisten lasten ja mahtavien työkavereiden kanssa, viihtyisässä ja toimivassa työympäristössä. Työskentelyssäni pyrin huomioimaan perheet ja lapset yksilöllisesti ja työotteeni on lempeän jämäkkä. Lähtökohtana kaikelle työskentelylle on lasten ja vanhempien tarpeet ja toiveet. Joka päivä on lasten kanssa erilainen. Kasvamme ja opimme uutta kodinomaisessa, turvallisessa ja kiireettömässä ympäristössä touhutessa.

Olen Marika Moilanen. Valmistuin lähihoitajaksi Oulun Diakoniaopistosta keväällä 2012. Suuntautumiseni on lapset ja nuoret. Valmistumisesta asti olen työskennellyt päiväkodissa kaikenikäisten lasten parissa. Perheeseeni kuuluu mieheni sekä jo lähellä teini-ikää olevat tyttäremme Rianna ja Rea.

Jo pienenä tyttönä haaveilin `tarhantädin` ammatista, jota teenkin nyt suurella sydämellä. Lapsille olen rauhallisen lempeä höpsöttelijä, mutta myös turvallisen jämäkkä. Ajatuksenani on, että jokaisen oma lapsi on vanhemman tärkein aarre, jota kohdellaan, kuin toivoisi omiansa kohdeltavan. Lämmin syli, jossa on hyvä ja turvallinen olla, on aina avoinna, jossa sitten voidaan jakaa, niin ilot kuin surutkin.

On ihanaa päästä tekemään töitä Pikkulinnassa motivoituneiden ja mukavien työkavereiden kanssa sekä kaikkien näiden suloisten ja fiksujen lasten ja heidän perheidensä parissa.


Olen Riikka Pöllänen ja työskentelen lastenhoitajana ihanien pienten lasten puolella. Olen ollut Pikkulinnassa sijaisena syksystä 2017 lähtien. Ihanaa että sijaisuus jatkuu vielä täällä mukavassa ja rennossa kodinomaisessa Pikkulinnassa.

Aikaisempi työhistoria minulla on kaupan alalta, siellä kerkesin työskennellä monet vuodet. Alan vaihto oli mielessä kauan aikaa ja keväällä 2017 valmistuin lastenohjaajaksi Suomen Diakoniaopistosta. 

Asun perheeni kanssa täällä Metsokankaalla, perheeseeni kuuluvat mieheni sekä kouluikäiset lapsemme Essi ja Eetu. Luonteeltani olen rauhallinen, lempeä ja luotettava aikuinen, jonka lämmin syli on aina avoinna lapsille tilanteessa kuin tilanteessa. 

En ole katunut ammatin vaihtoani päivääkään, tykkään todella työskennellä ihanien, erilaisten lasten ja perheiden kanssa. Jokainen lapsi on ainutlaatuinen helmi ja työskentely lasten parissa on hyvin antoisaa ja opettavaista. Ajatusmaailmani on lapsilähtöistä, haluan antaa lapsille parasta hoitoa ja näin ollen turvallisia ja myönteisiä kokemuksia heidän elämänpolulleen.

Olen Niina Toljamo, Pikkulinnan päiväkotiapulainen, mutta tarvittaessa sijaistan myös lastenhoitajia. Kotoisin olen Ranualta, jossa kävin lukion. Ouluun muutettuani pääsin kouluun ja valmistuin lähihoitajaksi lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen osaamisalasta joulukuussa 2017.  

Olen työskennellyt suurimmaksi osaksi kaupassa, mutta kokemusta lasten ja nuorten kanssa työskentelystä on kertynyt liikuntakerho-ohjaajana, sijaisuuksia tehdessä nuorisotalolla sekä opiskeluaikana työssäoppimispaikoissa. Nämä paikat ovatkin varmistaneet sen, että työni haluan tehdä lasten parissa. 

Vapaa-ajalla pelaan salibandyä. Lisäksi tykkään käydä kuntosalilla sekä iltaisin tehdä kävylylenkkejä. 

Olen Outi Kosamo (äitiyslomalla), lapsiin ja nuoriin suuntautunut rempseä lähihoitaja. Tällä hetkellä asun avomieheni kanssa Kiimingissä.

Kotoisin olen Pudasjärveltä, mistä tieni vei lähihoitajan opintojen perässä Ouluun. Valmistuin vuonna 2004 lähihoitajaksi Oulun Diakoniaopistosta, jonka jälkeen työskentelin vuoden Pudasjärven seurakunnassa lastenohjaajana. Elämä on vienyt työn perässä ruuhka-suomeen Espooseen sekä takaisin lähemmäs Kempeleeseen, joissa sain arvokasta työkokemusta. Kempeleen jälkeen lähdin kolmen viikon sijaisuuteen päiväkotiin kotikulmilleni Pudasjärvelle, jolle tielle jäinkin viideksi ja puoleksi vuodeksi. Tämän jälkeen elämääni puhalsivat uudet tuulet ja onnekkaana pääsin osaksi Pikkulinnan iloista porukkaa.

Työni myötä olen suorittanut Valon liikuntaleikkiohjaaja- koulutuksen sekä Suomen Ladun Metsämörriohjaaja-koulutuksen.

Nautin paljon työstäni lastenhoitajana! Olen lapsille luotettava aikuinen, jolta löytyy lämmin syli jakamaan niin ilot kuin surun ja kiukunkin hetket. Tuen lapsia omatoimisuuteen, kannustan rohkeasti kokeilemaan uusia asioita sekä luottamaan omiin kykyihin ja vahvuuksiin. Laitan itseni täysillä likoon ja välillä täytyy muistaa myös hassutella!

Olen Anna Hautamäki (äitiyslomalla) ja Pikkulinnassa lastenhoitajana. Olen kotoisin Tyrnävältä ja tällä hetkellä asustelen Kaakkurissa mieheni,  tyttärieni (s.2014 ja 2017) sekä koirani kanssa. Kirjoitin ylioppilaaksi v. 2006 Oulun lyseon lukion Tyrnävän etäpisteeltä ja lapsiin ja nuoriin suuntautuneeksi lähihoitajaksi valmistuin v. 2010. Olen myös kouluttautunut Suomen Ladun Metsämörri-, Metsämyttys- ja Metsänuppusohjaajaksi sekä Nuoren Suomen liikuntaleikkikouluohjaajaksi. Pikkulinnassa työni aloitin syksyllä 2011 ja  ihanasta "Piksusta" onkin vuosien saatossa muodostunut minulle kakkoskoti, johon on aina mukava tulla.

Lastenhoitoala on aina ollut minulle itsestään selvä ammattinvalinta. Tunnen itseni etuoikeutetuksi saadessani työskennellä lasten kanssa, nähdessäni kuinka he oppivat uutta ja saadessani itse nähdä maailmaa lasten avoimin, aidoin silmin. Saadessani opettaa lapsia, mutta oppia samalla myös itse niin paljon heiltä.  Pidän työssäni tärkeänä lasten yksilöllistä mutta tasa-arvoista, johdonmukaista kohtelua sekä empaattista, turvallista, välittävää ja kannustavaa kasvuympäristöä.  Olen Pikkulinnassa lasta ja hänen perhettään varten.

Olen Susanna Kovalainen (äitiyslomalla), Pikkulinnassa elokuussa 2012 aloittanut lastenhoitaja. Kotoisin olen Kainuun vaaramaisemista, Sotkamosta. Olen kirjoittanut ylioppilaaksi Sotkamon lukiosta v.2007 ja muuttanut Ouluun samaisena vuonna. Tällä hetkellä asun Muhoksella perheeni kanssa, johon kuuluu puolisoni, kaksi tytärtä ja pieni karvainen kaverimme.

Lastenhoitoala on aina ollut lähellä sydäntäni ja olen ennen lähihoitajan ammattitutkintoa myös työskennellyt päiväkodeissa erilaisissa tehtävissä. Opiskeluaikanani pääsin jo tutustumaan Vekaralinnan päiväkodin mahtavaan työyhteisöön työssäoppimisjaksoni aikana ja nyt siis kohtalon kuljettamana olen päässyt yhdeksi linnanneidoksi Pikkulinnan yksikköön.

 Olen kouluttautunut Nuoren Suomen liikuntaleikkikoulunohjaajaksi sekä käynyt myös Suomen ladun metsämörrikoulutuksen.
Työssäni pidän tärkeänä tukea jokaisen lapsen kokonaisvaltaista kehitystä yksilöllisesti ja huomioida lapsen tarpeet, vastaten niihin. Meidän aikuisten tehtävä on antaa lapselle monipuolinen, turvallinen ja lapsen iloa vaaliva kasvuympäristö!

Linna päiväkodit Ky    Pyöreäsuontie 28    90420 Oulu    044 5523152    pikkulinna@vekaralinna.fi