PIKKULINNAN PÄIVÄKOTI

Pyöreäsuontie 28    90420 Oulu    ☎ 044 5523152

ESITTELY YHTEYS-
TIEDOT
ESIOPETUS PÄIVÄHOITOON HAKEMINEN JA MAKSUT HENKILÖ-
KUNTA
TOIMINTA-
SUUNNITELMA

HENKILÖKUNTA

Pikkulinnassa työskentelee kaksi varhaiskasvatuksen opettajaa, neljä lastenhoitajaa ja päiväkotiapulainen. Taustamenoissa hyörii "rehtorimme" Minna, jonka pääpaikka on toimistolla, mutta hyvin usein myös liikkuvassa muodossa, hoitelemassa kaikenmoisia asioita.  Minnan saattaa siis bongata, vaikka maitokorin kanssa kauppareissun jälkeen tai ison paperinivaskan kanssa myös täällä.

 
Vaakunat (4-6- vuotiaiden ryhmä)


Tanja, Tuuli ja Anna


Olen Tuuli Salo ja toimin varhaiskasvatuksen opettajana Vaakunoiden ryhmässä. Samalla toimin myös Pikkulinnan vastaavana varhaiskasvatuksen opettajana. Asun Metsokankaalla mieheni ja vuonna 2019 syntyneen poikamme kanssa. Koulutukseltani olen kasvatustieteiden (varhaiskasvatus) maisteri, ja sivuaineena olen käynyt erityispedagogiikan opinnot. 

Aloitin työskentelyn Linna Päiväkodeissa vuonna 2015, joten myös Pikkulinna ja sen toimintakulttuuri ovat minulle entuudestaan jokseenkin tuttuja, vaikka ennen äitiyslomaa työskentelinkin Vekaralinnassa :). Näiden vuosien varrella olen myös käynyt Olympiakomitean liikuntaleikkikoulun ohjaajakoulutuksen sekä Suomen Ladun metsämörri ohjaajakoulutuksen. Itselleni lähellä sydäntä olevia harrastuksia ovat musiikki ja soittaminen, ja olenkin käynyt sekä peruskoulun että lukion musiikkipainotteisilla luokilla. Myös pianon soittoa olen harrastanut pienestä pitäen, ja tätä musiikillasta puolta tahdon hyödyntää myös lasten kanssa työskennellessä. 

Työssäni lasten kanssa pidän esiarvoisen tärkeäna lasten aitoa kuuntelemista, yksilöllistä huomioimista sekä vanhempien kanssa tehtävää avointa yhteistyötä. Haluan olla lapsille helposti lähestyttävä aikuinen, jonka puoleen kääntyä niin ilon kuin surunkin tullessa.

 

Olen Anna Hautamäki ja toimin Pikkulinnassa lastenhoitajana. Asustelen Kempeleessä tyttärieni (s.2014 ja 2017) sekä koirani kanssa. Kirjoitin ylioppilaaksi v.2006 ja lapsiin ja nuoriin suuntautuneeksi lähihoitajaksi valmistuin v.2010. Olen myös kouluttautunut Suomen Ladun Metsämörri-, Metsämyttys- ja Metsänuppusohjaajaksi sekä Nuoren Suomen liikuntaleikkikouluohjaajaksi. Pikkulinnassa työni aloitin syksyllä 2011 ja ihanasta "Piksusta" onkin vuosien saatossa muodostunut minulle kakkoskoti, johon on aina mukava tulla. 

Lastenhoitoala on aina ollut minulle itsestään selvä ammatinvalinta. Tunnen itseni etuoikeutetuksi saadessani työskennellä lasten kanssa, nähdessäni kuinka he oppivat uutta ja saadessani itse nähdä maailmaa lasten avoimin silmin. Saadessani opettaa lapsia, mutta oppia samalla myös itse niin paljon heiltä. Pidän työssäni tärkeänä lasten yksilöllistä mutta tasa-arvoista, johdonmukaista kohtelua sekä empaattista, turvallista, välittävää ja kannustavaa kasvuympäristöä. Olen Pikkulinnassa lasta ja hänen perhettään varten. Omiksi vahvuuksikseni nimeäisin älyttöman heittäytymiskyvyn ja ikuisen lapsenmielisyyden - asiat jotka tekevät kaikki työpäivät kepeiksi kohdata.


Olen Tanja Polvela ja toimin lastenhoitajana Pikkulinnassa Vaakunoiden ryhmässä. Valmistuin lähihoitajaksi 2015, suuntautumisena lapset ja nuoret. Olen käynyt toisenkin kouluksen, mutta lasten kanssa työskentely on lähellä sydäntä. Asun Kaakkurissa, kivenheiton päässä Pikkulinnasta. Perheeseemi kuuluu mieheni, kaksi kouluikäistä lasta ja pieni koira. Harrastuksiani on lenkkeily ja erilaiset kädentyöt, joita pyrin myös hyödyntämään työssäni lasten kanssa. Tärkeää minulle työssäni on olla helposti lähestyttävä aikuinen, jolta voi hakea turvaa, lohtua ja kertoa harmitukset. Pyrin myös aina huomioimaan jokaisen lapsen yksilönä ja tukemaan heidän kasvua ja kehitystä lapsilähtöisesti. Parasta työssäni on seurata miten lapset kasvaa, kehittyy ja kokee onnistumisen tunteita.
Viirit (1-3- vuotiaiden ryhmä)


Sanna, Miia ja Marika

Olen Sanna Rytinki ja työskentelen toimintakauden 2021-2022 varhaiskasvatuksen opettajana Viirien ryhmässä. Olen valmistunut lähihoitajaksi 2004 Oulun Diakoniaopistosta, suuntautumisalana lapset ja nuoret. Siitä lähtien olen työskennellyt yksityisissä päiväkodeissa ja Linna Päiväkotien henkilöstöön olen kuulunut jo vuodesta 2006. 

Monimuotoisuutta työskentelyyn olen hakenut käymällä erilaisissa täydentavissä koulutuksissa. Niistä olen saanut uusia ideoita joita voin sitten lasten kanssa kehittää eteenpäin. Olenkin valmistumiseni jälkeen saanut pätevyyden mm. Nuoren Suomen (nyk. Olympiakomitea) liikuntaleikkikouluohjaajaksi sekä Suomen Ladun metsämörri-, metsämyttys- sekä metsänuppusohjaajaksi. Vuosien varrella olen käynyt myös useita lyhyempiä koulutuksia liikuntaan-, musiikkiin-, draamaan-, luonto-ohjaukseen- sekä positiiviseen pedagogiikkaan liittyen.

Minulle tärkeitä asioita on antaa lapsille turvallinen, kannustava sekä kiireetön kasvuympäristö. Sekä tukea lasten kehitystä arkipäivän tilanteissa antaen syliä ja hellyyttä, huomioiden jokainen lapsi omana persoonanaan. Työssäni näkyy myös heittäytyminen ja hassuttelu. Päiväkotiarjen sujuvuuden takaa yhteistyö koko perheen kanssa, jonka koen luontevaksi ja tärkeäksi osaksi työtäni.

Olen Marika Moilanen. Valmistuin lähihoitajaksi Oulun Diakoniaopistosta keväällä 2012. Suuntautumiseni on lapset ja nuoret. Valmistumisesta asti olen työskennellyt päiväkodissa kaikenikäisten lasten parissa. Perheeseeni kuuluu mieheni sekä jo lähellä teini-ikää olevat tyttäremme Rianna ja Rea.

Jo pienenä tyttönä haaveilin `tarhantädin` ammatista, jota teenkin nyt suurella sydämellä. Lapsille olen rauhallisen lempeä höpsöttelijä, mutta myös turvallisen jämäkkä. Ajatuksenani on, että jokaisen oma lapsi on vanhemman tärkein aarre, jota kohdellaan, kuin toivoisi omiansa kohdeltavan. Lämmin syli, jossa on hyvä ja turvallinen olla, on aina avoinna, jossa sitten voidaan jakaa, niin ilot kuin surutkin.

On ihanaa päästä tekemään töitä Pikkulinnassa motivoituneiden ja mukavien työkavereiden kanssa sekä kaikkien näiden suloisten ja fiksujen lasten ja heidän perheidensä parissa.


Olen Miia Rantanen, lastenhoitaja ja työskentelen Pikkulinnassa touhukkaiden Viirien ryhmässä. Koulutukseltani olen lähihoitaja, suuntautunut koulutuksessani Sairaanhoidon ja Huolenpidon osaamisalaan, valmistuin tammikuussa 2014. Päiväkodissa työskennellessäni sain varmuuden jatkaa vielä opintojani lasten ja nuorten parissa ja suoritinkin lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen osaamisalaopinnot lisänä tutkintooni. Valmistuin keväällä 2016  jonka jälkeen  tulinkin suoraan koulunpenkiltä takaisin töihin Pikkulinnaan.

Aikaisemmalta ammatiltani olen ravintolakokki ja ruokaa tehden vierähtikin useat vuodet kunnes vapaaehtoistyöni kautta heräsi vahva halu ja into hoitotyöhön. Pääkaupunkiseudun vilskeestä, Pohjois-Karjalan kautta muutin perheeni kanssa Ouluun v.2014 kesäkuusssa.

Tykkään kovasti työstäni lasten parissa ja minua onkin sanottu heittäytyjäksi, joka hyppää niin lapsen leikkiin, satuun kuin esitykseenkin, milloin missäkin lapsen antamassa roolissa. Tärkeää minulle onkin saavuttaa lapsen luottamus ja pitää siitä myös kiinni. Antaa lapselle päiväkodissa turvallinen ja virikkeellinen kasvuympäristö, niin leikkiin, kasvuun kuin ihmettelyynkin, toimiva arki jossa lapsi on keskiössä. Tätä työtä saan tehdä moniammatillisessa, iloisessa työyhteisössä jossa minulle parasta päivässä on lapsen ilo!

   
Lisäksi Pikkulinnassa toimii päiväkotiapulainen
                                                                                      

                       


Linna päiväkodit Ky    Pyöreäsuontie 28    90420 Oulu    044 5523152    pikkulinna@vekaralinna.fi